Hydroizolácie striech

Správna montáž strešnej fólie: Kľúč k dlhej životnosti plochej strechy

Plochá strecha je vďaka svojim vlastnostiam stále obľúbenejšou voľbou. Nízka hmotnosť, rôzne možnosti využívania, ale aj dlhá životnosť bez komplikácií na roky dopredu sú len niektoré z výhod, ktoré ponúkajú ploché strechy so strešným systémom RubberCover EPDM. Aby vám ale rovná strecha s minimálnym sklonom bez problémov poslúžila aj niekoľko desaťročí, je mimoriadne dôležité dbať na správnu montáž EPDM fólie.

Ploché strechy si získavajú stále viac priaznivcov a dnes ich môžeme vidieť na rôznych stavbách. Od garáží, malých prístreškov až po viacpodlažné rodinné domy. EPDM fólie si vďaka svojej variabilite nájdu uplatnenie prakticky na každom type stavby. Dnes je tento hydroizolácie veľmi silným rivalom pre tradičné materiály, ako je napr. fatrafol.

Ploché strechy sú špecifické svojím sklonom a vystavením poveternostným podmienkam, preto je správna hydroizolácia nevyhnutná. RubberCover EPDM ponúka riešenie s dlhou životnosťou a vysokou odolnosťou voči vonkajším vplyvom. Nasledujú správne kroky pre úspešnú montáž tejto hydroizolácie.

Kvalitná hydroizolácia strechy s RubberCover EPDM v skratke

Príprava podkladu strechy

Pred inštaláciou je dôležité dôkladne skontrolovať strechu, aby bola rovná a čistá. V prípade poškodení je potrebné opraviť podklad, pretože každá nerovnosť môže ovplyvniť funkčnosť membrány. Dôkladne preveriť stav strechy a jej jednotlivých prvkov. Toto platí najmä v prípade rekonštrukcií, všetky poškodené časti konštrukcie plochej strechy je potrebné vymeniť a v prípade potreby zosilniť.

Montáž strešnej hydroizolácie RubberCover EPDM

Pri inštalácii RubberCover EPDM sa na pripravený podklad rozvinie membrána, ktorá sa následne pri celoplošnom lepení fixuje, po častiach, špeciálnym lepidlom. Veľmi dôležité je ukotvenie strešného systému. Práve tento krok asi najviac ovplyvňuje následnú kvalitu plochej strechy. Poriadne ukotvenie je tiež nevyhnutné na to, aby mala strecha potrebné izolačné vlastnosti a odolnosť voči silnému vetru. Pri správne ukotvenej streche sa nebudete musieť obávať žiadnej víchrice ani rekordným návalom zrážok.

Je nevyhnutné dodržiavať odporúčania pri montáži a dbať na to, aby bola membrána rovnomerne pripevnená. Pri samotnom pokladaní a montáži hydroizolácie strechy je naozaj potrebné dať si pozor na každý detail. Dôrazom na precíznu inštaláciu a zameraním pozornosti na detaily zabránite zatekaniu a postaráte sa o dlhoročnú spokojnosť.

Zvláštnosti plochých striech

Ploché strechy si vyžadujú špecifické odvodnenie a inštaláciu strešných prvkov, ako sú vpuste a oplechovania, ktoré zabezpečia správny odvod vody a ochranu pred dažďom. Aj v prípade, že dochádza k odvodneniu cez strešné vpuste, odtokové žľaby, či cez atiku. RubberCover EPDM vytvára optimálne podmienky aj pre pochôdznu strechu, zelené strechy, uchytenie solárnych panelov alebo ich kombináciu.

Dôležité strešné detaily

Pri práci na streche vždy dodržujte bezpečnostné opatrenia, ako pri každej práci vo výškach. Je potrebné postupovať opatrne a s maximálnou precíznosťou. Odporúčame nosenie osobných ochranného prvkov a dodržiavanie noriem. V lete, aj počas celého roka. RubberCover EPDM zabezpečuje nielen vysokú flexibilitu, ale aj odolnosť voči UV žiareniu, čo prispieva k dlhej životnosti strechy.

Správne nainštalovaná strešná fólia sa vám odvďačí desaťročiami bezproblémového užívania. Ak ste sa pre vhodnú hydroizoláciu plochej strechy ešte definitívne nerozhodli, strešný systém RubberCover EPDM pre vás pripravíme na mieru, aby vaša stavbu bola v suchu na minimálne 50 rokov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *